TARİHÇE

Okulumuz adını IV. Osmanlı Padişahı ve Çubuk Ovasında yapılan Ankara Savaşının Komutanı Yıldırım Beyazıt'tan almıştır. 1928 yılında Çubuk ilçesinin ilk ve tek okulu olarak eğitim öğretime başlamış olup, 1967 yılına kadar ilçede tek okul olarakhizmet vermiş ve ek bina yapılmıştır. 1981 yılında ise eski binası yıkılmıştır.1990 yılında ikinci bir ilave bina yapılarak Yıldırım Beyazıt ilköğretim Okulu´ na dönüşmüştür. 2001 yılında ise üçüncü ek bina yapılmıştır. 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle Yıldırım Beyazıt İlköğrtim Okulu ilkokul ve ortaokul olarak iki kuruma ayrılmıştır. Şu anda okulumuz Yıldırım Beyazıt İlkokulu olarak B ve C Blok binasında Eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz 1982 yılı yapımı Genco ERKAL'ın başrolünü oynadığı "At" filminden bir bölümüne ev sahipliği yapmıştır.